od vostalpetr » úte 10. bře 2026 15:27:58
Pedrito, díky za tvá slova i za tvůj soucit. Je to krásný projev lidskosti.
Dovol mi ale podělit se o zkušenost, kterou jsem kdysi prožila v nemocnici u trpících dětí. Všimla jsem si tehdy něčeho zásadního: když se blízcí dítěte pod tíhou situace psychicky zhroutili – i když se navenek snažili vypadat statečně – děti to okamžitě vycítily. Jejich bolest se tím nezmenšila, naopak často propadaly ještě větší panice. Vznikal začarovaný kruh utrpení, kde se strach matky zrcadlil v bolestech dítěte.
Všechno se změnilo, až když matka našla vnitřní klid. Pochopila, že kvůli dítěti nepotřebuje trpět s ním, ale najít v sobě klid nedotčený emocemi, být pro dítě oázou síly, lásky a jistoty, které dítěti přinášejí pocit bezpečí. Když se její vnitřní stav stabilizoval, dítě se začalo uzdravovat.
V dobách krize nepomůže člověk, který se utápí v naříkání a zoufání spolu s ostatními. Pomůže ten, v kom přebývá klid, a kdo v tomhle klidu s rozvahou jedná.
Proto nemám potřebu dávat přednášky o „hledání“ nebo minulých bolestech mysli. Miluji lidi a těší mě jejich samotná existence. Nedokážu (a nemám zájem) se vžívat do představ o neštěstí, protože představa není skutečnost. Pro mě je uvědomění si existence každé bytosti – i té mé vlastní – čistým štěstím. Je to pohled skrz formu, přímé uvědomění samotného Bytí.
Včera jsem se dívala na fotografii své zesnulé maminky. Uvědomila jsem si, že všechny chyby, co kdy byly, jsou nepodstatné. To, co zbylo a co je skutečné, je ta láska, která je. To je to štěstí pravého Já, na které nemá ani smrt těla žádné páky.
Ty máš jen potřebu trollit
Mizerná kundo
Táhni do prdele, nikdo není na tvý zasrany blábolení zvedavej !!!