armin píše:Máš ty honzame nějakou přítelkyni, přítele či manželku, nebo jenom anjely?
honzam píše:armin píše:Máš ty honzame nějakou přítelkyni, přítele či manželku, nebo jenom anjely?
Jsem bílý heterosexuální muž středního věku bez přítelkyně, přítele nebo manželky. Žiju sám v celoživotním celibátu a poměrně přísné askezi.
Jak pro mě fyzická příroda přesahuje do další úrovně existence tady nebudu sdílet, protože existuje spousta dobrých důvodů, proč to nedělat.
honzam píše:Zajímavý žert. Co tam máš dál za vtipné moudrosti?
honzam píše:ale asi ve mně vidíš něco, co tam není.
armin píše:honzam píše:ale asi ve mně vidíš něco, co tam není.
Co myslíš, že v tobě vidím, co tam není?
Expert na vidění, co je v druhých a co tam vůbec není je Durodara, ten ve mně viděl věcí. Úmyslů, chtění, sebeobrany, nelaskavosti, dokonce i kde jsem nemohl být a podobně. Dokonce zjistil, že jsem Ahasvér a jak jsi sám citoval strašlivý manipulátor a narcista.
I tak je to cenné, protože tím říká více o sobě než o tom druhém.
Ty ve mně asi vidíš narcismus, podle toho co jsi psal. A co ještě?
honzam píše:armin píše:honzam píše:ale asi ve mně vidíš něco, co tam není.
Co myslíš, že v tobě vidím, co tam není?
Expert na vidění, co je v druhých a co tam vůbec není je Durodara, ten ve mně viděl věcí. Úmyslů, chtění, sebeobrany, nelaskavosti, dokonce i kde jsem nemohl být a podobně. Dokonce zjistil, že jsem Ahasvér a jak jsi sám citoval strašlivý manipulátor a narcista.
I tak je to cenné, protože tím říká více o sobě než o tom druhém.
Ty ve mně asi vidíš narcismus, podle toho co jsi psal. A co ještě?
Děti a rodinu se mnou neřeš, příroda se postará. Silní přežijí a zanechají potomstvo, slabší vymřou.
Cítíš se teď od mne ponížený až šikanovaný, tak zase utíkáš do té sebechvály.
armin píše:Poníženy ani šikanovaný se naprosto necítím ani nikdy dříve jsem se tak necítil.
Vnímám když tak tu potřebu druhého mne nebo někoho jiného ponížit nebo šikanovat. Ty se tak někdy projevuješ ale jaksi to nevyvolává takové pocity.
armin píše:Když to někdo ve školních letech zkoušel, tak jednomu jsem rozbil hlavu kamenem a to asi na vzdálenost 20 metrů a byl hned v kolektivu pokoj. Nějak se najednou zvedla obrovská síla a přesnost jako blesk. a pak už zase klid a ošetřování toho raněného. To je asi nějaký bojový instinkt.
honzam píše:armin píše:Poníženy ani šikanovaný se naprosto necítím ani nikdy dříve jsem se tak necítil.
Vnímám když tak tu potřebu druhého mne nebo někoho jiného ponížit nebo šikanovat. Ty se tak někdy projevuješ ale jaksi to nevyvolává takové pocity.
Tak vidíš, že se cítíš ponížený. Ty pocity jsou Tvé a sám jsi je opakovaně nadhodil do diskuze.armin píše:Když to někdo ve školních letech zkoušel, tak jednomu jsem rozbil hlavu kamenem a to asi na vzdálenost 20 metrů a byl hned v kolektivu pokoj. Nějak se najednou zvedla obrovská síla a přesnost jako blesk. a pak už zase klid a ošetřování toho raněného. To je asi nějaký bojový instinkt.
To není instinkt, ale ta sebechvála, předvádění jaký jsi tvrďák.
V jednou příspěvku jsi shrnul obojí. Své pocity ponížení a svou reakci na to v podobě dalšího naparování se.
honzam píše:Já vím, to už jsi psal.![]()
Omluvil ses tomu spolužákovi?
honzam píše:Vzpomínám si, jak jsem kdysi za studií v Praze probíral se spolužákem a zároveň spolubydlícím na koleji různá témata od technických po etická až filozofická. Vždycky takhle před spaním jsme polemizovali o tom, jestli zvládneme ráno vstát na přednášky nebo tělák (tam šlo na zápočet pár účastí vynechat), o tom jak Gauss potřeboval dlouho spát, aby mu pak myšlení fungovalo naplno. Jedno došlo i na nějaké hlubší filozofické věci už si přesně nevzpomínám, jak to začalo, ale spolužák přišel s tím, že je klidně možné, že ve skutečnosti existuje je on sám jediný a nikdo jiný a nedá se nijak dokázat, jestli je to pravda nebo ne. Říkal jsem, že je to pěkná blbost, protože je člověk jako já a já o sobě vím, že existuji, proto je pravděpodobné, že to tak mají i ostatní lidé a asi i zvířata. Tehdy už jsem se trochu zajímal o buddhismus, měl něco načtené, občas meditoval a byl i na nějaké přednášce.
O roky později jsem v souvislosti s realizací slyšel na sezení něco podobného a přišlo mi jako pěkná zrůdnost si vůbec něco takového představovat.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků