For Honzam

naše první fórum... :-)

Re: For Honzam

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 13:46:31

https://inspiruj.cz/viewtopic.php?f=22&t=4208&start=0

Nic píše:Patandžali, Jóga, Bible, Ra, AI a spol.
Můžeš napsat, jak by se asi Patandžali vyjádřil k učení Ra a k citaci Starého zákona?

Asi jako had. Těch 3,5 cyklu není jen v Bibli. :-)

https://www.joga-online.cz/clanek/osobnosti-jogy/patandzali
Pataňdžali bývá zobrazován napůl jako člověk a napůl jako had, což se váže k další legendě o jeho zrození. Jeho lidské tělo vyrůstá ze 3,5 obtočení hadího těla, stejně jako se zobrazuje tvůrčí síla kundaliní.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod armin » sob 13. pro 2025 14:25:53

honzam píše:
Taky humorná postavička z lidské mytologie.

Ano humorná, ne směšná :-)

Citíš ten rozdíl obou vyjádření?
armin

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 15:40:57

armin píše:
honzam píše:

Směšný je pro mě takový trochu tragikomický a to snad satanismus je. Souhlasíš?
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod armin » sob 13. pro 2025 16:28:48

honzam píše:
armin píše:
honzam píše:

Tak dobře :-)
armin

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 16:34:45

armin píše:
honzam píše:
armin píše:
honzam píše:

Tak dobře :-)

To zrovna nezní jako moc přesvědčivá odpověď. :hra:
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 16:38:53

Satan je tragikomická pohádková postavička. Souhlasíš, Miroslave?
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod vostalpetr » sob 13. pro 2025 16:45:04

honzam píše:
vostalpetr píše:Miroslav je hovno ego,

Já jsem duchovní ego

Mně totiž každej může políbit prdel, protože já jsem Bůh

Zatímco ostatní jsou jen letadla..

http://biblenet.cz/b/Exod/20

1 Bůh vyhlásil všechna tato přikázání:
2 „Já jsem Hospodin, tvůj Bůh; já jsem tě vyvedl z egyptské země, z domu otroctví.
3 Nebudeš mít jiného boha mimo mne.
4 Nezobrazíš si Boha zpodobením ničeho, co je nahoře na nebi, dole na zemi nebo ve vodách pod zemí.
5 Nebudeš se ničemu takovému klanět ani tomu sloužit. Já jsem Hospodin, tvůj Bůh, Bůh žárlivě milující. Stíhám vinu otců na synech do třetího i čtvrtého pokolení těch, kteří mě nenávidí,
6 ale prokazuji milosrdenství tisícům pokolení těch, kteří mě milují a má přikázání zachovávají.

Mně nikdo milovat nemusí,

Já nejsem opicí Bůh, ale lidský Bůh

A moje nejvyšší přikázaní zní :

Hlavně se neposrat !!!

A když už se někdo posere, aby se z toho neposral ještě víc, že se posral a je posranej....
vostalpetr

Příspěvekod armin » sob 13. pro 2025 19:02:40

honzam píše:Satan je tragikomická pohádková postavička. Souhlasíš, Miroslave?

Já se v těch konkrétních označeních a jejich hierarchiích nevyznám.
Akorát mne zaujalo to slovo směšný, které mám naposloucháno jako něco negativního. Pozitivní mi přijde místo toho třeba humorný, legrační - což se lépe hodí na ty české čerty.

Je třeba pojem "Ďábel" - v Kristově pokušeních, Mára v Buddhových pokušeních, nebo jako had v pokušení Adama a Evy - tohle mi nepřijde ani směšné, ani humorné, ale jako označení principu pokušení jako takového, volání Sirén, Zadong Murnang, démon alkohol atd. Čili ne jako persona, ale jako princip, protipól v rámci jednoty.

S tím satanismem nemám žádnou zkušenost ani nikoho takového jsem osobně nepotkal. Tak nevím jestli je to humorné a nebo vážné, jak to ti lidé prožívají a co na základě toho dělají.

Zajímavý je pojem Lucifer - ten znám z Meyrinka - Valpuržině noci. Ten mi připadá, že pro nebojácné je symbolem světla, pravdivosti, prozření - jako nositel světla.
Něco trochu jako v hinduismu Mahakálí.
Měl jsem dojem, že ty se v téhle oblasti více vyznáš, podle toho co jsi kdy trousil do diskuzí.
armin

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 19:24:42

armin píše:Zajímavý je pojem Lucifer - ten znám z Meyrinka - Valpuržině noci. Ten mi připadá, že pro nebojácné je symbolem světla, pravdivosti, prozření - jako nositel světla.

To zní zajímavě. A Bafomet Ti ho připomíná, že ses posral, když jsem Léviho zobrazení označil za směšné? Vidíš mezi nimi nějakou spojitost?
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod armin » sob 13. pro 2025 20:25:29

honzam píše:
armin píše:Zajímavý je pojem Lucifer - ten znám z Meyrinka - Valpuržině noci. Ten mi připadá, že pro nebojácné je symbolem světla, pravdivosti, prozření - jako nositel světla.

To zní zajímavě. A Bafomet Ti ho připomíná, že ses posral, když jsem Léviho zobrazení označil za směšné? Vidíš mezi nimi nějakou spojitost?

Bafomet mi Luicfera nijak nepřipomíná, ani jsem se neposral z toho tebou použitého slova "směšné" jen mi to přišlo, že k tomu pojmu cítíš nějakou zášť - třeba proto, že jak psala Jana jsi se jím cítil být a teď to vidíš nějak zaujatě negativně. Tak jsem se zeptal.

Popis Lucifera jsem si odnesl pouze z popisu níže - který je mi blízký (našel jsem tenhle citát později i v Drtikolových výpiscích z literatury). Jinak jsem jiné zdroje, popisy nebo obrázky k tomu nehledal, nejspíš se pod tím běžně myslí něco úplně jiného.

(z Valpuržiny noci od Meyrinka)
Pan císařský osobní lékař ihned věděl, že to byl Lucifer, nedivil se však ani v nejmenším, neboť mu bylo současně jasné, že v hloubi duše podobný zjev už dávno očekával.
„Ty jsi muž, jenž může splnit všechna přání?“, zeptal se a bezděčně se uklonil, „můžeš také - - ?“
„Ano, já jsem bůh, do jehož rukou vkládají lidé svá přání“,skočil mu přízrak do řeči a ukázal na kožešinu kolem beder, „já jsem jediný opásaný mezi bohy, všichni ostatní jsou bezpohlavní. Jen já mohu rozumět přáním. Kdo je opravdu bezpohlavní, ten navždy zapomněl, že existují. Nepoznatelný, nejhlubší kořen každého přání spočívá vždycky v pohlaví, i když květ - - vědomé přání - - zdánlivě nemá s erotikou nic společného“.
„Jediný milosrdný mezi bohy jsem já - - Neexistuje přání, které bych okamžitě neslyšel a nesplnil.“
„Avšak slyším jen přání duše a ta přináším ke světlu. Proto se jmenuji: luci – fero.“
„Pro přání, jež vycházejí z úst chodících mrtvol, jsou moje uši hluché - - Proto se mě tito „mrtví“ tak děsí“.
„Bez slitování rozsápu těla lidí, když si to přeje jejich duše - - jako chirurg plný soucitu, avšak nelítostný ze svého hlubšího vědění, rozezná snětivé údy a odstraní je. Takový jsem i já.“
„Ústa mnoha lidí volají po smrti, zatímco jejich duše křičí po životě - - těm vnutím život. Mnozí prahnou po bohatství, kdyžto jejich duše touží po chudobě, aby - - mohla projít uchem jehly - - - - Z těch udělám zde na zemi žebráky.“
„Tvoje duše a duše tvých otců toužily po spánku během pozemského žití; proto jsem z vás udělal lékaře – vsadil vaše těla do kamenného města a obklopil vás lidmi z kamene.
armin

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 20:48:23

Díky za ukázku. Uvědomuješ si, že je to jen pohádka napsaná fantazírujícím okultistou, podobně jako známý obraz Bafometa. Jsou to nesmysly, které nemají reálný základ. Příroda je prostá podobných nesmyslů a o to je čistší a krásnější. Stovky milionů let přísného vývoje oproti letmému okamžiku pár tisíc let trvajících fantasmagorií vytvořených lidmi, kteří tu nádheru pokřivují a antropomorfizují.

Představuješ si takhle jako "boha světlonoše" sám sebe? Co Tě k tomu vede?

„Ano, já jsem bůh, do jehož rukou vkládají lidé svá přání“,skočil mu přízrak do řeči a ukázal na kožešinu kolem beder, „já jsem jediný opásaný mezi bohy, všichni ostatní jsou bezpohlavní. Jen já mohu rozumět přáním. Kdo je opravdu bezpohlavní, ten navždy zapomněl, že existují. Nepoznatelný, nejhlubší kořen každého přání spočívá vždycky v pohlaví, i když květ - - vědomé přání - - zdánlivě nemá s erotikou nic společného“.
„Jediný milosrdný mezi bohy jsem já - - Neexistuje přání, které bych okamžitě neslyšel a nesplnil.“
„Avšak slyším jen přání duše a ta přináším ke světlu. Proto se jmenuji: luci – fero.“
„Pro přání, jež vycházejí z úst chodících mrtvol, jsou moje uši hluché - - Proto se mě tito „mrtví“ tak děsí“.
„Bez slitování rozsápu těla lidí, když si to přeje jejich duše - - jako chirurg plný soucitu, avšak nelítostný ze svého hlubšího vědění, rozezná snětivé údy a odstraní je. Takový jsem i já.“
„Ústa mnoha lidí volají po smrti, zatímco jejich duše křičí po životě - - těm vnutím život. Mnozí prahnou po bohatství, kdyžto jejich duše touží po chudobě, aby - - mohla projít uchem jehly - - - - Z těch udělám zde na zemi žebráky.“
„Tvoje duše a duše tvých otců toužily po spánku během pozemského žití; proto jsem z vás udělal lékaře – vsadil vaše těla do kamenného města a obklopil vás lidmi z kamene.“
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod Pedrito » sob 13. pro 2025 21:17:17

honzam píše:Ježíš byl neopatrný a lehkovážný a také asi neznal Platónův mýtus o jeskyni.

Kdepak. Máme-li vycházet z toho co je k mání, šel vědomě na oprátku, tedy kříž. Vostálník ho má za magora. Ale já ho mám rád. Ten Jidáš je otázka, páč ho miloval asi nejvíc.. No i Petr ho zapřel. Holt když jde do tuhýho, pravda o stavu se vyvrbí.
Pedrito

Příspěvekod armin » sob 13. pro 2025 21:31:28

honzam píše: Díky za ukázku. Uvědomuješ si, že je to jen pohádka napsaná fantazírujícím okultistou, podobně jako známý obraz Bafometa. Jsou to nesmysly, které nemají reálný základ. Příroda je prostá podobných nesmyslů a o to je čistší a krásnější. Stovky milionů let přísného vývoje oproti letmému okamžiku pár tisíc let trvajících fantasmagorií vytvořených lidmi, kteří tu nádheru pokřivují a antropomorfizují.

Představuješ si takhle jako "boha světlonoše" sám sebe? Co Tě k tomu vede?

Já si sám sebe nijak nepředstavuji, ani jako Lucifera ani jako cokoliv jiného.

Ty jsi produkoval na netu takové různé představy - kým nebo čím jsi - tak asi víš, co tě k tomu vedlo. Já je nemám ani jsem je nikdy neměl.

Jinak k té přírodě. I člověk, jeho myšlenky, pocity, představy i nesmyslné, prožitky atd. jsou součástí přírody. Ty se vyděluješ z přírody? Z vesmíru? Jako něco jiného, méně čistého. Čisté a krásné je z pohledu člověka, podobně třeba jako voňavé, smradlavé, zajímavé, nezajímavé atd. je pohled psa.
Člověk je akorát složitější organismus, co se týká mozku, než pes.
armin

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 21:38:44

armin píše:Já si sám sebe nijak nepředstavuji, ani jako Lucifera ani jako cokoliv jiného.

Tak proč se do takové role, jakou popsal Meyrink, pořád stylizuješ? Co Tě k tomu vede? Projevuje se to u Tebe jako posedlost.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 21:46:02

armin píše:voňavé, smradlavé, zajímavé, nezajímavé atd. je pohled psa.

Jsi idiot? Pes je hodně komplexní forma života a vnímá i věci lidem skryté.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod armin » sob 13. pro 2025 21:50:55

honzam píše:

No vidíš. Pes a všechno psí je příroda stejně tak člověk a všechno člověčí je příroda.
armin

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 21:56:34

armin píše:
honzam píše:

No vidíš. Pes a všechno psí je příroda stejně tak člověk a všechno člověčí je příroda.

Tvé člověčí představy o psech mají s reálnou přírodou málo společného.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod armin » sob 13. pro 2025 21:57:10

honzam píše:
armin píše:Já si sám sebe nijak nepředstavuji, ani jako Lucifera ani jako cokoliv jiného.

Tak proč se do takové role, jakou popsal Meyrink, pořád stylizuješ? Co Tě k tomu vede? Projevuje se to u Tebe jako posedlost.

Já se do žádné role nestylizuji. Nikomu žádná přání jeho duše neplním.
Jak tě to napadlo?
armin

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 21:57:41

A stejné je to i s duchovnem viz Meyrinkovy bláboly, které sis zaměnil za skutečné duchovno.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 22:01:18

armin píše:Jak tě to napadlo?

Je to tak. Mě by zajímalo, jaká perverze je za tím skrytá, proto s Tebou diskutuji. Třeba vidíš v ostatních ty své fantaskní psy a sebe jako ten "složitější organismus". Tak nějak to bude.
E PLURIBUS UNUM
honzam

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný