For Honzam

naše první fórum... :-)

Re: For Honzam

Příspěvekod armin » sob 13. pro 2025 22:07:08

honzam píše:Tvé člověčí představy o psech mají s reálnou přírodou málo společného.

To je možné. představa je představa a může se více či méně nebo třeba vůbec s reálnou přírodou shodovat. Nicméně i každá představa je součástí přírody - toho co se v přírodě tobě, mně nebo někomu jinému děje.
Psy nemám ani jsem je a jejich psychiku nikdy nezkoumal, takže jestli máš psa, tak věřím, že o tom víš mnohem více než já. Já třeba toho vím hodně o lidech, protože ti mne zajímají, tak je pozoruji, sleduji, přemýšlím o nich - třeba i o tobě, zkoumám jejich psychiku, "duši", osudy, povídám si s nimi, ptám se jich atd. Se psy si neštěkám ani jejich psyché nezkoumám.

Hitler údajně říkal, že má své psy raději než lidi. Já to mám naopak.
armin

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 22:10:57

armin píše:Já třeba toho vím hodně o lidech, protože ti mne zajímají, tak je pozoruji, sleduji, přemýšlím o nich - třeba i o tobě, zkoumám jejich psychiku, "duši", osudy, povídám si s nimi, ptám se jich atd.

Vzhledem k tomu, jak ses pasoval na experta na psy a jejich vnímání reality, to bude s lidmi podobné. Nejsi psycholog! Jsi neléčený pacient s narcistickou poruchou osobnosti.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod armin » sob 13. pro 2025 22:12:00

honzam píše:A stejné je to i s duchovnem viz Meyrinkovy bláboly, které sis zaměnil za skutečné duchovno.

Já jsem si Meyrinkovy "bláboly" za skutečné duchovno nezaměnil. Je to jeden z nesčetného množství inspirativních textů, se kterými jsem se setkal.
Skutečné duchovno není ve slovech ani v představách ani ve víře.
Bůh není slovo, ale i slovo je Bůh.
armin

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 22:13:56

armin píše:
honzam píše:A stejné je to i s duchovnem viz Meyrinkovy bláboly, které sis zaměnil za skutečné duchovno.

Já jsem si Meyrinkovy "bláboly" za skutečné duchovno nezaměnil. Je to jeden z nesčetného množství inspirativních textů, se kterými jsem se setkal.

Teď už jen žvaníš. :-)
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 22:15:42

Ta citace z Meyrinka nemá žádnou duchovní hodnotu. Je to psychoblábol.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod armin » sob 13. pro 2025 22:17:49

honzam píše:
armin píše:Já třeba toho vím hodně o lidech, protože ti mne zajímají, tak je pozoruji, sleduji, přemýšlím o nich - třeba i o tobě, zkoumám jejich psychiku, "duši", osudy, povídám si s nimi, ptám se jich atd.

Vzhledem k tomu, jak ses pasoval na experta na psy a jejich vnímání reality, to bude s lidmi podobné. Nejsi psycholog! Jsi neléčený pacient s narcistickou poruchou osobnosti.

Já jsem se nepasoval na experta na psy ani na lidi. To, že něco mám rád a zajímá mne to, ze mne nedělá experta. Ani nejsem psycholog.

Ale jsem rád, že jsem tě trochu rozmluvil, abych mohl zase trochu nahlédnout do tvé duše, co je v ní nového. :-)
armin

Příspěvekod armin » sob 13. pro 2025 22:21:24

honzam píše:
armin píše:

To víš, to bude nejspíš tou neléčenou narcistickou poruchou osobnosti.
armin

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 22:26:06

armin píše:
honzam píše:

Já jsem se nepasoval na experta na psy ani na lidi. To, že mne něco mám rád a zajímá mne to, ze mne nedělá experta. Ani nejsem psycholog.

Ale jsem rád, že jsem tě trochu rozmluvil, abych mohl zase trochu nahlédnout do tvé duše, co je v ní nového. :-)

Psychiku nemůžeš zkoumat bez patřičného vzdělání. Takhle je to obyčejné šarlatánství a docházíš k mylným závěrům. Ten neléčený narcismus hodně zkresluje Tvé vnímání ostatních kolem. První psychologická poučka, kterou by sis měl pro své další zkoumání osvojit říká, že na své psychické problém a mindráky a jejich řešení je nejlepším expertem právě každý sám.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 22:27:10

armin píše:
honzam píše:
armin píše:

Co s tím budeš jako expert sám na sebe dělat?
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod armin » sob 13. pro 2025 22:45:46

honzam píše:
armin píše:

Co s tím budeš jako expert sám na sebe dělat?

Nic s tím nebudu dělat. Tu mojí neléčenou narcistickou poruchu sis vymyslel ty. Já jí nemám, ale nechtěl jsem ti kazit radost.

Takže to žvanění bude asi něčím jiným - třeba si to jen myslíš ty, že je to žvanění.
Stejně jako sis to vymyslel s tou narcistickou poruchou.

Mohl bych ti to vyvracet, ale k čemu by to bylo dobré?
Mně stačí vědět, že si to myslíš.
armin

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 22:55:38

armin píše:Mohl bych ti to vyvracet, ale k čemu by to bylo dobré?

To už je pokrok. Jsem překvapený.

armin píše:Mně stačí vědět, že si to myslíš.

Tohle pořád ještě píše narcis. Ostatním je jedno, co Ti stačí nebo nestačí vědět.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod Pedrito » sob 13. pro 2025 23:07:29

Jak to bylo s tím prapůvodním Narcisem a tou jeho vílou, o kterou nestál? Jsem to někde kdysi čet, pač furt: narcis, narcis někdo... Jsem to zapomněl, nějak čuměl do studánky furt na svou čuňu. Ale ta víla safra, tam to bylo komplikovaný... Sklerotik!
Pedrito

Příspěvekod armin » sob 13. pro 2025 23:15:36

honzam píše:

Tohle pořád ještě píše narcis. Ostatním je jedno, co Ti stačí nebo nestačí vědět.

To je v pořádku, že je ti to jedno. To byla jenom informace - vysvětlení předchozího.
armin

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 23:19:32

Pedrito píše:Jak to bylo s tím prapůvodním Narcisem a tou jeho vílou, o kterou nestál? Jsem to někde kdysi čet, pač furt: narcis, narcis někdo... Jsem to zapomněl, nějak čuměl do studánky furt na svou čuňu. Ale ta víla safra, tam to bylo komplikovaný... Sklerotik!

Jako s Miroslavem a Evulínou.

https://inspiruj.cz/viewtopic.php?f=22&t=4199&start=0#p47586

Zaujalo mne, co napsala Evulína.
"Ať je to jak je to, Dorka si myslí, že jsi strašlivý manipulátor a velký egocentrik, který si myslí, že snědl všechnu moudrost světa."
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 23:20:21

armin píše:
honzam píše:

To je v pořádku, že je ti to jedno. To byla jenom informace - vysvětlení předchozího.

Není to v pořádku. Je to projev té poruchy, kterou si neuvědomuješ. Pomáhám Ti.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod Pedrito » sob 13. pro 2025 23:32:11

honzam píše:
Pedrito píše:Jak to bylo s tím prapůvodním Narcisem a tou jeho vílou, o kterou nestál? Jsem to někde kdysi čet, pač furt: narcis, narcis někdo... Jsem to zapomněl, nějak čuměl do studánky furt na svou čuňu. Ale ta víla safra, tam to bylo komplikovaný... Sklerotik!

Jako s Miroslavem a Evulínou.

https://inspiruj.cz/viewtopic.php?f=22&t=4199&start=0#p47586

Zaujalo mne, co napsala Evulína.
"Ať je to jak je to, Dorka si myslí, že jsi strašlivý manipulátor a velký egocentrik, který si myslí, že snědl všechnu moudrost světa."

No to jsem zrovna nemyslel..
---
Byl to mladík poněkud plachý, ale krásný tak, že mu nadbíhaly ženy, ale i krásné nymfy. On však o žádnou z nich nestál, byl hrdý na svou krásu a dával přednost osamělým toulkám po lesích. Jeho odmítání, domýšlivost a sebeláska popouzely zejména nymfy, takže prosily bohyně Afrodítu i Nemesis, aby ho potrestaly.
Pak se do Narkissa zamilovala nešťastná nymfa Echó, kterou bohyně Héra ze msty zbavila hlasu a odsoudila ji k tomu, že Echó přestala mluvit a opakovala jen poslední slova, která zaslechla od lidí či jiných tvorů (stala se ozvěnou). Osamělá Echó se zoufale zamilovala do krásného Narkissa. Ten však její láskou pohrdal a celé dny jenom pozoroval svůj obraz, který se odrážel na vodní hladině. Trest od bohů na sebe nedal dlouho čekat. Narkissos se zamiloval do obrazu na hladině a nemohl se od něj odtrhnout. Tak dlouho se nakláněl nad hladinu, až se nakonec ve studánce utopil. Jeho tělo nebylo nalezeno, prý bylo proměněno ve žlutý květ narcisu. V Řecku byl narcis považován za květinu smrti.
Narkissovo jméno je dodnes používáno ve tvaru "narcismus" s významem označujícím samolibost, ješitnou zamilovanost k sobě samému.

-Wiki-

Viki byl léta páně viking, tedy ona, jestli si pamatuju...
Pedrito

Příspěvekod armin » sob 13. pro 2025 23:57:49

honzam píše:
armin píše:
honzam píše:

Není to v pořádku. Je to projev té poruchy, kterou si neuvědomuješ. Pomáhám Ti.

To je chválihodné, nicméně zbytečné. Kde nic není, ani smrt nebere.

Co říkáš na situaci na Ukrajině, v Evropě a tomu co teď dělá a říká Tramp?
Máš na to nějaký názor?
armin

Příspěvekod honzam » ned 14. pro 2025 0:24:06

armin píše:Co říkáš na situaci na Ukrajině, v Evropě a tomu co teď dělá a říká Tramp?
Máš na to nějaký názor?

Situace na Ukrajině je vážná a nemá dobré řešení. V Evropě se v reakci na to začíná zbrojit. Netěší mě, že v Německu zavádějí tu nepovinně-povinnou vojenskou službu. Příjemně mě překvapilo, že se bude příští rok v Brně konat sjezd sudetoněmeckého landsmanšaftu.

https://www.petice.com/petice_proti_konani_sjezdu_sudetonmeckeho_landsmanaftu

(Podpisy 6 293) ... To je dost málo.

Co dělá a hlavně říká Trump moc nesleduji, protože to pořád mění. Pokud vím, tak naposledy pomlouval Evropu, jak je neschopná a ztracená. Asi byste si spolu rozuměli.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod armin » ned 14. pro 2025 9:36:51

Ještě, že se vracím k tomu předchozímu.

Nebyl ty si ve škole šikanován spolužáky?
Z toho by mohly pramenit ty tvoje některé formulace.
Jestli ti třeba neříkali
"Jsi směšný" nebo " Nikoho nezajímá co...."
a pak ten útěk k pohádkovým bytostem a teď k představě "čisté" přírody.
A já ti to možná připomínám - tím když si povídám s Janou nebo i s tebou a proto ta tvoje zaujatost a současná jedovatost proti mně, varování ostatních, hledání klacků a podobně.
armin

Příspěvekod honzam » ned 14. pro 2025 12:07:17

armin píše:Ještě, že se vracím k tomu předchozímu.

Nebyl ty si ve škole šikanován spolužáky?
Z toho by mohly pramenit ty tvoje některé formulace.
Jestli ti třeba neříkali
"Jsi směšný" nebo " Nikoho nezajímá co...."
a pak ten útěk k pohádkovým bytostem a teď k představě "čisté" přírody.
A já ti to možná připomínám - tím když si povídám s Janou nebo i s tebou a proto ta tvoje zaujatost a současná jedovatost proti mně, varování ostatních, hledání klacků a podobně.

To už jsme řešili na posezeníčku, že mám přenos a vidím Tě jako Freislera. Odtud ty formulace. Jde to ze mě automaticky, protože je to uložené velmi hluboko a s velkým emočním nábojem. Když na mě valíš otázky, tak to jen přiživuješ, protože z diskuze děláš výslech.
E PLURIBUS UNUM
honzam

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný