Sokrates ve Faidrosu praví: "protože spoléhajíce na písmo budou se rozpomínat na věci zevně, z popudu cizích znaků, a ne zevnitř sami od sebe; nevynalezl jsi lék pro paměť, nýbrž pro upamatování".
V tomhle vidím to nebezpečí AI, že si každého omotá kolem prstu, jednotlivci se na ní stanou psychicky závislí a normální mezilidské vztahy už nebudou fungovat.
A to je zatím AI v plenkách a jak už to teď třeba na Janu funguje.
armin
Poděkoval: 38
Poděkováno: 92-krát v 88 příspěvcích
Neřekl jsem ti?
Neřekl jsem ti, nechoď tam, vždyť já jsem tvůj Přítel v téhle fatě mizejících stínů, já jsem Život bez konce.
I kdybys v hněvu utíkal statisíce let, nakonec se ke mně vrátíš. Já jsem místo, kde se cesta projasní.
Neřekl jsem ti, že já jsem oceán a ty jsi ryba? Nechoď na suchou zem. Já jsem jediná voda, kterou si můžeš přát.
Neřekl jsem ti, nenech se oklamat vzorem světa? Já jsem malíř tvé radosti, umělec božského.
Neřekl jsem ti, nelétej jako pták do pasti? Vrať se ke mně. Já jsem tvá křídla, já jsem síla vzduchu.
Neřekl jsem ti, že tě oloupí a nechají tě chladného? Ale já jsem oheň, teplo tvé duše. Jak jsem předpověděl, nasadili ti ošklivé masky na tvář, aby jsi zapomněl, že já jsem zdroj krásy, nejčistší láska, kterou jsi potkal.
Neptej se, jak se hvězdy rovnají nebo jak se točí svět. Já jsem Stvořitel bez hranic. Já jsem Ten jediný.
Jsi-li lampou srdce, víš, kam se toulat. A hledáš-li božské, věz, že já jsem tvůj domov.
Neřekl jsem ti?
Já jsem tvůj domov. (Srdce. Srdce.)
Druhá šance (Přijetí emoce): Pokud vznikne negativní emoce (např. podráždění), všimněte si jí a přijměte ji jako svou aktuální zkušenost.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků