For Honzam

naše první fórum... :-)

Re: For Honzam

Příspěvekod armin » sob 13. pro 2025 0:36:24

honzam píše:To jsou přírodní procesy jako početí, zrození a smrt. Můj přístup je přísně vědecký.

Dívám se na to tak, že láska je pro život důležitá a stejně tak každý člověk, který k ní vybízí ostatní, jak to dělá Jana. Cvoci jako Ty, který si na stará kolena hraje na pohádkovou archetypální postavičku germánského válečníka, ničemu a nikomu neprospívají. Pro mě jsi lidská troska, jejíž jediná zábava a kvalita života je trollit na internetu. Jsi duchovní diletant, který nechápe základní duchovní principy a duchovno si zaměnil za předvádění se a poučování ostatních o tom, jak je lepší než oni. Výsledkem je Tvé ubohé a hloupé žvanění a otravování lidí kolem. Všemi věcmi, které vytýkáš Janě, jsi ve skutečnosti "nazdobený" Ty sám. Prostě ukázkové duchovní ego, které ztratilo jakoukoliv schopnost sebereflexe.

To sem to dopracoval.
:jejda:
armin

Příspěvekod vostalpetr » sob 13. pro 2025 3:48:21

Miroslav je hovno ego,

Já jsem duchovní ego

Mně totiž každej může políbit prdel, protože já jsem Bůh

Zatímco ostatní jsou jen letadla..
vostalpetr

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 6:18:27

armin píše:
honzam píše:To jsou přírodní procesy jako početí, zrození a smrt. Můj přístup je přísně vědecký.

Dívám se na to tak, že láska je pro život důležitá a stejně tak každý člověk, který k ní vybízí ostatní, jak to dělá Jana. Cvoci jako Ty, který si na stará kolena hraje na pohádkovou archetypální postavičku germánského válečníka, ničemu a nikomu neprospívají. Pro mě jsi lidská troska, jejíž jediná zábava a kvalita života je trollit na internetu. Jsi duchovní diletant, který nechápe základní duchovní principy a duchovno si zaměnil za předvádění se a poučování ostatních o tom, jak je lepší než oni. Výsledkem je Tvé ubohé a hloupé žvanění a otravování lidí kolem. Všemi věcmi, které vytýkáš Janě, jsi ve skutečnosti "nazdobený" Ty sám. Prostě ukázkové duchovní ego, které ztratilo jakoukoliv schopnost sebereflexe.

To sem to dopracoval.
:jejda:

Si to neber hned tak osobně. Ptal ses, jak se dívám na emoční energii jako potravu. :-)
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 6:32:17

vostalpetr píše:Miroslav je hovno ego,

Já jsem duchovní ego

Mně totiž každej může políbit prdel, protože já jsem Bůh

Zatímco ostatní jsou jen letadla..

http://biblenet.cz/b/Exod/20

1 Bůh vyhlásil všechna tato přikázání:
2 „Já jsem Hospodin, tvůj Bůh; já jsem tě vyvedl z egyptské země, z domu otroctví.
3 Nebudeš mít jiného boha mimo mne.
4 Nezobrazíš si Boha zpodobením ničeho, co je nahoře na nebi, dole na zemi nebo ve vodách pod zemí.
5 Nebudeš se ničemu takovému klanět ani tomu sloužit. Já jsem Hospodin, tvůj Bůh, Bůh žárlivě milující. Stíhám vinu otců na synech do třetího i čtvrtého pokolení těch, kteří mě nenávidí,
6 ale prokazuji milosrdenství tisícům pokolení těch, kteří mě milují a má přikázání zachovávají.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod Pedrito » sob 13. pro 2025 6:43:52

http://biblenet.cz/b/Exod/20

1 Bůh vyhlásil všechna tato přikázání:
2 „Já jsem Hospodin, tvůj Bůh; já jsem tě vyvedl z egyptské země, z domu otroctví.
3 Nebudeš mít jiného boha mimo mne.
4 Nezobrazíš si Boha zpodobením ničeho, co je nahoře na nebi, dole na zemi nebo ve vodách pod zemí.
5 Nebudeš se ničemu takovému klanět ani tomu sloužit. Já jsem Hospodin, tvůj Bůh, Bůh žárlivě milující. Stíhám vinu otců na synech do třetího i čtvrtého pokolení těch, kteří mě nenávidí,
6 ale prokazuji milosrdenství tisícům pokolení těch, kteří mě milují a má přikázání zachovávají.

Houby Bůh, nějakej démon starýho egypta, něco jako Ra a spol.

Biblí leda topit v kamnech :ohen:
Pedrito

Příspěvekod Pedrito » sob 13. pro 2025 8:16:03

Proč šli asi po Ježíšovi? Zaprvý farizejům boural starý zákon, kterým lidi drželi na uzdě, a to se jim tuze nelíbilo.
A za druhý se římským úředníkům tuze nelíbil jeho rostoucí vliv mezi prostým lidem. Byly to mocenské zájmy ho umlčet.
A když se jim to ani jeho smrtí nepodařilo, stal se vlastně opak, tak si začali tihle páni tvarovat církev...
Pedrito

Příspěvekod Pedrito » sob 13. pro 2025 8:45:41

A tak se církev stala výkonnou mocí vládců a satanistickou organizací, a písmo slovem ďábla...
Pedrito

Příspěvekod armin » sob 13. pro 2025 9:44:32

Honzame, co si myslíš o současném bouřlivém rozvoji umělé inteligence?
Jak to vidíš?
K čemu myslíš, že to povede?
armin

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 10:14:11

armin píše:Honzame, co si myslíš o současném bouřlivém rozvoji umělé inteligence?
Jak to vidíš?

K masovému propouštění a sociálním nepokojům.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 10:21:27

Pedrito píše:Proč šli asi po Ježíšovi? Zaprvý farizejům boural starý zákon, kterým lidi drželi na uzdě, a to se jim tuze nelíbilo.
A za druhý se římským úředníkům tuze nelíbil jeho rostoucí vliv mezi prostým lidem. Byly to mocenské zájmy ho umlčet.
A když se jim to ani jeho smrtí nepodařilo, stal se vlastně opak, tak si začali tihle páni tvarovat církev...

Děti ke zdravému vývoji potřebují pestrou stravu. Kromě lásky i nějaké to koření života v podobě negativních emocí. Se samotnou láskou by dlouho nepřežily, musí se umět bránit, a když je to potřeba, tak i zabíjet. Zlikvidovat Ježíše bylo snadné, protože byl slabý a bezbranný. Nedokázal odstranit zrádce Jidáše ani se bránit římským vojákům, když si pro něho přišli, i když asi měl spolu s učedníky přesilu a také měli zbraně. Šli po něm, protože naznačoval, že je Bůh. To vidím jako chybu.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod armin » sob 13. pro 2025 10:33:55

honzam píše:
armin píše:Honzame, co si myslíš o současném bouřlivém rozvoji umělé inteligence?
Jak to vidíš?

K masovému propouštění a sociálním nepokojům.

To je jeden z efektů.
Horší mi připadá, jak to bude působit v oblasti informací (dezinformací), lidské psychiky, mezilidských vztahů, politiky, státní moci, názorové manipulace atd.
armin

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 10:39:14

Potenciálně nejvíc destruktivní efekt. Z psychologie bys mohl znát Maslowovu pyramidu. Základy, na kterých stojí, jsou tělesné potřeby. Z lidí se stává zvěř, když mají hlad.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Maslowova_pyramida
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 10:47:39

Nemusí to vyvolat jen násilnosti. Lidé zoufale hledají nějakého spasitele, který je nakrmí a dají pak ve volbách hlasy Hitlerovi.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod Pedrito » sob 13. pro 2025 10:59:19

honzam píše:
Pedrito píše:Proč šli asi po Ježíšovi? Zaprvý farizejům boural starý zákon, kterým lidi drželi na uzdě, a to se jim tuze nelíbilo.

Děti ke zdravému vývoji potřebují pestrou stravu. Kromě lásky i nějaké to koření života v podobě negativních emocí. Se samotnou láskou by dlouho nepřežily, musí se umět bránit, a když je to potřeba, tak i zabíjet. Zlikvidovat Ježíše bylo snadné, protože byl slabý a bezbranný. Nedokázal odstranit zrádce Jidáše ani se bránit římským vojákům, když si pro něho přišli, i když asi měl spolu s učedníky přesilu a také měli zbraně. Šli po něm, protože naznačoval, že je Bůh. To vidím jako chybu.

Z toho, co do bible církev pustila, takže kdo vlastně ví, žejo,
to věděl, co příjde. Moh z toho vycouvat. A Jidáš by ho nemusel zradit...
No, "co je psáno, to je dáno"... Mám však z toho tuchu, to jak se ten příběh i celé to náboženství
agresivně prosazovalo do všech koutů světa, že lidem unikla jedna podstatná věc. Že tahle víra byla určená
zejména jednomu národu.
Pedrito

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 11:07:09

Ježíš byl neopatrný a lehkovážný a také asi neznal Platónův mýtus o jeskyni.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod armin » sob 13. pro 2025 11:16:59

honzam píše:Nemusí to vyvolat jen násilnosti. Lidé zoufale hledají nějakého spasitele, který je nakrmí a dají pak ve volbách hlasy Hitlerovi.

Nejen nakrmí, ale dá jim ještě navíc pocit hrdosti, nejlépe nadřazenosti, správnosti a ukáže na toho, kdo jejich problémy údajně způsobil - na tu žábu na prameni.
A to s pomocí AI bude mnohem snadnější.
armin

Příspěvekod salmo1cz » sob 13. pro 2025 11:39:26

Bůh, Hospodin, Mahabrahma není stejná entita jako Vědomí nebo Já ve Védántě .
Buddhistická kosmologie to má docela i přijatelně rozlišeno.
Takže jo, Hospodin pro Zemi ano, když budete přečuhovat tak o tu hlavu přijdete no.
Viveka khyati...Para Vairagya
salmo1cz

Příspěvekod armin » sob 13. pro 2025 11:45:29

honzam píše:Ne. Tahle satanistická symbolika je směšná a má s realitou málo společného, asi jen zobrazuje nějaké fantaskní spojení ženské a mužské polarity. Nejsem satanista. Pro mě je Bafomet obyčejná pohádková postavička, jako je třeba český čert.

Zaujal mne v diskuzi o tom Bafometovi tebou použitý výraz "směšná". Cítím v tom takový negativní náboj. Nikoliv lásku a pochopení.

Výraz "směšný" říká třeba manželka svému manželovi, když k němu aktivně necítí lásku (slušně řečeno).
armin

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 12:06:22

armin píše:
honzam píše:Ne. Tahle satanistická symbolika je směšná a má s realitou málo společného, asi jen zobrazuje nějaké fantaskní spojení ženské a mužské polarity. Nejsem satanista. Pro mě je Bafomet obyčejná pohádková postavička, jako je třeba český čert.

Zaujal mne v diskuzi o tom Bafometovi tebou použitý výraz "směšná". Cítím v tom takový negativní náboj. Nikoliv lásku a pochopení.

Výraz "směšný" říká třeba manželka svému manželovi, když k němu aktivně necítí lásku (slušně řečeno).

Bafomet je jen směšný lidský výmysl a podle mě nepovedená karikatura spojení ženské a mužské polarity. Je to stejné jako zobrazit si Hospodina jako zlaté tele. V Bibli se píše, co pak následovalo.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » sob 13. pro 2025 12:15:11

salmo1cz píše:Bůh, Hospodin, Mahabrahma není stejná entita jako Vědomí nebo Já ve Védántě .
Buddhistická kosmologie to má docela i přijatelně rozlišeno.
Takže jo, Hospodin pro Zemi ano, když budete přečuhovat tak o tu hlavu přijdete no.

Nejvíc skutečné podobě Hospodina odpovídá Pašupati. Úkolem Hospodina je udržovat život na planetě, proto se někdy chová jako monstrum.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Hospodin

Hospodin je český a také slovenský výraz, který překladatelé Bible používají jako náhradu za osobní jméno křesťanského Boha, které je v původních rukopisech a pozdějších opisech Bible používáno v podobě čtyř hebrejských písmen JHVH. Pochází ze staroslověnského slova gospodъ a ruského господин, česky „pán“.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Pa%C5%A1upati

Pašupati (sanskrt पशुपति, paśupati), „Pán tvorstva“, je jedna ze starších manifestací boha Šivy. Ve védském období bylo jméno Pašupati používáno pro boha Rudru, Šivova přímého předchůdce.

Obrázek

Taky humorná postavička z lidské mytologie. Podstatu z obrázku vystihuje snad jen ten tygr vpravo.

Úplně chápu, že spousta duchovňáků nesnese představu, že by něco takového jako pán nad životem na Zemi reálně existovalo. Je to proti jejich obrazu člověka jako inteligentního pána tvorstva.
E PLURIBUS UNUM
honzam

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný