od vostalpetr » ned 22. bře 2026 16:45:58
Kapitola 5: Mocná otázka: „Co vlastně umírá?“
Tělo může zemřít, ale pravé Já neumírá. Vědomí, které zná tělo, vědomí, které zná myšlenky, vědomí, které zná život samotný – toto vědomí se nerodí, a co se nerodí, nemůže zemřít. Maharši to později vysvětlil velmi jednoduše: Smrt se zdá děsivá jen proto, že věříme, že jsme tělem. Ale tělo je něco, čeho jsme si vědomi. A to, co si uvědomuje, nemůže být věcí, která zmizí.
Kapitola 6: Objevování vědomí, které nemůže zemřít
Na okamžik si všimněte něčeho ve své vlastní zkušenosti. Vaše tělo se během života mnohokrát změnilo. Vaše dětské tělo je pryč. Vaše dospívající tělo je pryč. Dokonce i tělo, které jste měli před deseti lety, je jiné. Přesto něco zůstalo skrze všechny ty změny stejné. Je tu prostý pocit bytí. Tichá přítomnost, která tu byla vždy.
Kapitola 7: Překonání strachu ze smrti
Tělo se změnilo, myšlenky přicházely a odcházely, emoce se objevovaly a mizely. Ale toto prosté vědomí, tento pocit „Já jsem“, zůstalo nezměněno. Podle Maharšiho je toto vědomí vaší pravou přirozeností a není něčím, co vytvořilo tělo. Tělo se objevuje v něm. Co se tedy skutečně děje, když nastane smrt? Tělo se vrací k prvkům. Mysl se rozpouští. Osobnost mizí. Ale vědomí, v němž se to vše objevilo, zůstává nedotčeno. Podobně jako plátno zůstává, i když film skončí.
Zkurvena blbá píčo,
Hovado zasrany
To co popisujes je osobní vědomí, čili uvědomění !!!
A toto uvědomění se celý život nemění !!!
To není Vědomí,
Ty zkurveny blbý šťastný hovado vyjebaný
Kunda jak ten Ježíš
Z lásky dělá Boha
Z uvědomění pak Vedomi
To by i z psího hovna se dal udělat Bůh,
A určitě se tobě podobný debil najde
Hovado zasrany
Zasraná blbá píčo
Ty skončíš v pytli !!!